Hur man bestämmer ett friskt husdjur

0 Comments

av Genete M. Bowen
4 mars 2015

Djur kan inte prata. De kan inte säga, “Hej, jag mår inte bra … Jag kan kräva läkarvård.” Eftersom djur inte kan säga oss själva att de är sjuka är det lika mycket som oss att räkna ut det. Det innebär att vi som djurägare, vårdgivare, groomers osv. Den allra bästa metoden för att kunna området är en blivande fråga är att förstå vad som utgör ett friskt djur. Genom att upprätta en baslinje är det då möjligt att säga om ett husdjurs hälsa och wellness är utanför kilter. Även om djur inte kan prata, kan deras kroppar avslöja en rikedom av information som kan utsättas med en hälsosam husdjurskontroll. Den allra bästa metoden för att bedöma ett djur är genom att utföra en bedömning av head-toil, liksom genom att förstå vad som är typiskt för ditt specifika husdjur eller djuren i din vård.

Bedömning av head-to-svans på en hund eller katt

Jag tror att en grundläggande bedömning av ett djur är lika viktigt för deras välbefinnande som lämplig näring, träning och kärlek. Utvärderingen av huvud-till-svansen kan tillhandahållas som en massage, men med lite mycket mer intresse för olika delar av kroppen. Jag föreslår att du inspekterar ditt husdjur åtminstone när en vecka eftersom saker kan modifieras i ett djurs hälsa och välbefinnande ganska snabbt. Upptäck för att bestämma de typiska indikationerna på kroppen, eftersom djur är stoiska och vill behaga, kanske du inte känner igen vad som händer med dem tills det är lika sent.

Om du regelbundet är genom att utföra en hälsosam husdjurskontroll kommer du att kunna bestämma alla typer av potentiella problem och ta det till din veterinärs intresse snabbt. Detta kommer att hjälpa till att utveckla en starkare koppling till din veterinär, förutom att screena modifieringarna i djuret genom att ha en dokumenterad post av oroen. För djurföretag kommer detta bara att göra dig till en mycket bättre vaktmästare genom att lägga till en utvärdering i din vardagliga rutin. Normalt kommer en veterinär att utföra en utvärdering av head-toil när det är mycket blivande för hälso- och hälsoändringar inom ett år. När du gör en utvärdering letar du efter områden som är varma, kalla, svullna, smärtsamma eller för någon typ av unika modifieringar av djurets kropp som kan vara en indikation på infektion eller sjukdom. Rutinmässiga topp-till-svanskontroller kan ha en bindningseffekt, samt visa ett husdjur som har missbrukats eller försummats att beröring kan vara en positiv sak samt hjälpa till att lugna några av deras ångest och rädsla.

ÖGON

Jag gillar att börja med att ge djuret lite massage, inspektera sedan ögonen och arbeta min metod ner till fötterna. Ett friskt öga borde vara ljust, borde inte ha någon rivning, ingen rodnad runt det vita i ögat, liksom det tredje ögonlocket borde inte sträcka sig utåt. Det borde inte vara någon typ av glasering eller missfärgning över ögat, utom i situationen för en grå starr på ett åldrande husdjur. Inspektera slemmembranet i ögonen för att se om djuret får tillräckligt med syre till organen, som hjärtat och hjärnan, genom att försiktigt dra ner ögonlocket. Slemmembranet på ett friskt djurs öga borde vara rosa i färg.

Öron

Lyft öronen och inspektera för att se att det inte finns någon lukt. Ett friskt husdjursörat borde ha en rosa nyans och borde inte ha någon typ av urladdning eller jästuppbyggnad, känslighet eller varm strålning. Jag föreslår regelbundet att inspektera samt att rengöra regelbundet ett djurs öron för att undvika infektion. Vissa djur är mycket mer benägna att bygga jäst och öroninfektioner än andra.

NÄSA

En näsa på ett friskt husdjur borde vara något fuktigt vid beröringen och vara helt fri från sprickor eller saknad hud. Vi alla förstår rynkor inkluderar ålder; Så äldre djur kan ha lite liten sprickor.

Tandkött som tänder

Gandköttet borde vara fuktiga och inte ha någon svullnad eller blödning. Friska tandköttet borde ha mycket liten plackuppbyggnad runt tänderna. Gandköttet är fönster direkt till kroppens organ, så att försummar att ta hand om ett djurs tänder kan resultera i en kortare livslängd. Tänderna borde inte vara abscerade, lösa eller trasiga, som plattfrakturer där en bit av tanden har skjuvats av och kan utsätta en nerv. Det borde på samma sätt inte finnas någon stark lukt för husdjurets andetag. En underbar acetonlukt till andetaget kan representera att det kan vara ett problem med njurarna.

Djurens tandkött borde se rosa i färg. Analysera slemmembranet i munnen genom att inspektera kapillärpåfyllningstiden, som vetererar telefonen CRT, för att se om husdjuret får gott om syretillförsel till hjärnan, hjärtat samt kroppens viktiga organ. Tryck på ett finger på tandköttet såväl som sedan snabbt släpp. Ett friskt husdjurs tandkött kommer att bli vitt med det direkta trycket och borde studsa bäst tillbaka till sin rosa färg inom en till två sekunder. CRT -testet is ineffektivt på djur som har lila eller mörkfärgade tandkött, så titta på slemmembranen i ögonen i detta fall.

Ryggrad såväl som svans

Ryggraden börjar vid Occipital Ridge, som är Boney -utsprånget på toppen av huvudet. Utvärdering av ryggraden börjar vid Occipital -åsen och fortsätter nerför ryggkotorna till svansen. Jag föreslår att du använder tummen på motsatta sidor av ryggraden för att få jämnt fördelat tryck från toppen av huvudet mot svansen med små cirkulära massagefrängningar och arbetar ner i ryggraden. Ett friskt djurs ryggrad borde vara direkt utan klumpar eller divoter. Det borde inte finnas någon smärta eller variation i temperaturen vid beröring, vilket kan antyda en bruten skiva. När du lyfter husdjurets svans borde det inte finnas någon smärta i området såväl som ingen skalning eller sloughing av huden såväl som hår. Betala särskilt ränta till hundar med långa ryggar såväl som korta lemmar, som Dachshunds, Bassett Hounds, samt Corgis, vilket kan vara mycket mer benägna att ryggskador.

Sprid händerna runt ribben med tummen på ryggraden och känner att revbenen är släta utan svullnad mellan varje revben. Detta kan på samma sätt utföras på huvudet, liksom längs ryggradens länkande leder och inspektera bandet såväl som höftregionen.

Såväl hud som

Huden såväl som kappa är identifierare för ett friskt djur såväl som i vissa fall visar indikationer på sjukdom förr än någon typ av annan del av kroppen. Ohälsosam hud såväl som kappa kan vara bevis på felaktig näring eller sjukdom. Ett husdjurs kappa borde vara ren såväl som glänsande, inte skapa en dålig lukt, samt vara helt fri från heta ställen, skalliga lappar eller abscesser. Men när djur åldras kan de etablera saggy hud- eller åldersområden samt missfärgning.

Enligt holistisk medicin, om det finns en hel del hudproblem på vänster sida av kroppen, till exempel hotspots, kan det innebära att det finns något fel som håller det djurets kolon. För den bästa sidan av husdjuret kan det innebära att det finns ett problem med de små tarmen.

Gör en allmän utsikt över såväl huden som beläggning och utvärdera hydratiseringen med hudens elasticitet. Genom att försiktigt lyfta och dra på huden kan du se om den studsar bäst tillbaka. Huden på ett friskt djur bör inte förbli tält, eftersom det kan innebära att de har inre problem. Den primära platsen för att inspektera är vid nacken i nacken, men du kan göra detta test runt husdjurets kappa genom att utföra en lätt massage.

Lymfkörtlar

Cancer är den bästa mördaren hos husdjur, så jag tror att det är viktigt att kunna bestämma lymfkörtlarna för att säkerställa att du kan meddelas till alla typer av ändringar samt potentiellt få en tidig början av denna dödliga sjukdom. Hos såväl hundar som katter finns det sex olika lymfkörtlar i hela kroppen. Du borde kunna mjukt palpera körtlarna, såväl som på ett friskt djur bör de inte förstoras eller smärtsamma. Inspektera alla körtlar lätt när du gör din bedömning av huvudet till svansen, många av dem är ytliga och enkla att känna.

MAGE

Lätt palpera magen utan att applicera starkt tryck, om djuret är överviktigt men du måste applicera en fastare touch. Ett friskt husdjurs mage borde känna sig mjuk såväl som fast, men ändå inte inflammerad eller svår som kan föreslå en blockering.

BAKSIDA

Det anala området borde vara helt fritt från skräp eller svullnad, liksom inte ska skapa en populär lukt. De anala körtlarna finns vid tio såväl som två klockan på anus och måste uttryckas regelbundet när de slutade fyllas. En drabbad anal körtel kan orsaka infektion eller tumörer. Vissa djurs anala körtlar fylls snabbare än andra. Anus borde på samma sätt aldrig vara öppen, vilket kan representera en skada på den nedre halvan av ryggraden.

Såväl benen som fötter

Massera alla leder på benen samt fötter samt se till att det inte finns några områden med smärta, kyla eller att något känns på sin plats. Fotkuddarna hos ett friskt djur borde inte bli knäckt eller trasiga samt helt fria från skalning. Naglar, som borde trimmas till en hälsosam längd, borde inspekteras för slitmönster. Om mitten tår använder mycket mer än de yttre tårna kan det representera att det kan finnas ett problem med ryggraden.

Temperatur, andning och puls

Att veta exakt hur man tar ett husdjurs viktiga indikationer såväl som vad den typiska sorten för ett friskt djur är avgörande för att inkludera i din bedömning. En hälsosam temperatur för en hund- eller kattsorter från 100 till 102,5 grader Fahrenheit, men du borde förstå vad ditt husdjurs typiska temperatur är för att säkerställa att om det fluktuerar du förstår att något förändras i deras kropp.

Du kan själv ta ett husdjurstemperatur antingen med en husdjur örontermometer eller genom att använda en rektal thErmometer belagd med smörjmedel, såväl som genom att begränsa djuret med en kram. Använd den ena handen för att stödja djuret såväl som den andra för att applicera termometern. Håll alltid en hand på termometern eftersom den kan gå förlorad inuti anus eller paus.

För att inspektera andningen, lägg din hand över den bredaste delen av ribben samt lyssna på bröstökningen samt hösten samt räkna antalet andetag. En frisk hunds andningsfrekvens borde hösten mellan 10 till 30 andetag per minut. För en katt skulle en typisk hastighet vara 20 till 30 andetag per minut. Återigen kommer att förstå vad som är typiskt för ditt eget husdjur att hjälpa till att skilja när saker förändras. Be din veterinär om ett register över ditt djurs typiska viktiga tecken.

Kontrollera pulsen på ett husdjur vid femoralartären, som är den mest populära pulsen på kroppen, liksom det finns där bakbenen tillfredsställer kroppsväggen i ljumskregionen. Använd två eller tre fingrar, men inte tummen som kan registrera din egen puls. Plats dem lätt mot lårbensartären för att ta djurets puls. En frisk puls för en katt är 160 till 220 slag per minut, medan för hundar skiljer sig den efter djurets ålder och vikt. En typisk puls för en valp, mindre än ett år av någon typ av ras, borde vara mellan 120 till 160 slag per minut. Hundar under 30 kg borde ha en puls som sträcker sig mellan 100 till 140 patter per minut, medan hundar över 30 kg borde variera vid 60 till 100 slag per minut.

Genom att utföra en utvärdering av head-toil som en del av din djurvårdsrutin kommer du att meddelas till ändringar i ditt husdjurs hälsa, vara en mycket bättre husdjursvaktmästare och hjälpa till att skapa ett stort band med din veterinär. Ju mycket mer info du kan ge till kundkretsen eller ditt djurs veterinär desto bättre, eftersom det bara hjälper dem att utvärdera husdjurets nuvarande hälso- och hälsobehov. Genom att fånga saker tidigt innan de slutade vara allvarliga kan du hjälpa till att förlänga ett djurs liv.

Total

46

Andel

46

0

0

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *