Kör inte med din hund på baksidan av din lastbil

0 Comments

snälla kör inte med din hund på baksidan av din lastbil

Senast uppdaterad den 4 juli 2018 av valpläckor 9 kommentarer
Jag kan inte sluta tro på ett dumt meme som jag såg häromdagen – det uppgav “Dela detta om du åkte på baksidan av en pickup som en ung och överlevde.” Förutom vad som följde var några kommentarer om exakt hur vi amerikaner har fått “mjuk och paranoid” – exakt hur vi är långt lika försiktiga och överskyddande i dag …

x

Tja antagande vad? Jag åkte på baksidan av en pickup som barn såväl som jag överlevde, men jag är inte på väg att gå runt och kalla andra människor “mjuka” för att undvika vanor idag. Förutom att du är stolt över att du överlevde att något inte bör tas som ett säkerhetsgodkännande.

Och förra veckan när jag upptäckte mig bakom en lastbil med fyra obegränsade huskies i ryggen undrade jag – är föraren en av de människor som delade det meme, en av de människor som tror att vi har blivit mjuka och överskyddande?

Bara sedan jag gjorde något som ung betyder det inte att jag ska sätta mina barn eller hundar i den exakt samma situationen. En del av det som gör oss människans så intelligenta är vår förmåga att upptäcka från det förflutna för att förhindra onödiga faror i framtiden.

Gör det oss mjuka? Jag vet inte, men det gör oss definitivt smartare och säkrare.

Dog’s bör inte resa på baksidan av pick -up lastbilar

Enligt American Humane dör uppskattningsvis 100 000 hundar varje år i lastbilssängar. Förutom att det inte ens tar hänsyn till alla andra skador som veterinärer ser från hundar som körs runt på baksidan av hämtningstruckar.

Och din hund som hoppar eller tumlar ut är inte den enda risken. Flygande stenar såväl som skräp kan orsaka allvarliga skador, liksom all den vinden kan orsaka irritation och slå korn i deras ögon. Även med en sängmössa eller sele har du inte total hantering eller omedelbar vinståtkomst till om något skulle gå fel. Förutom att du inte behöver gå extremt snabbt för att det ska vara farligt:

En obegränsad 10-kilos hund i en olycka på 50 km / h kommer att utöva cirka 500 pund kraft, medan en obegränsad 80-kilos hund i en olycka på endast 30 km / h kommer att utöva cirka 2400 pund kraft. – Statistik för hundresor

Det är en farlig metod att leverera din hund, liksom den är också extremt distraherande – för både föraren såväl som de omkring honom.

Att köra är redan riskabelt – lösa hundar på baksidan av pickup är ytterligare en onödig distraktion. Många lastbiltillverkare har gjort sina hytter enorma tillräckligt för att din hund ska resa bekvämt.

Är körning med hundar i pickup -sängar lagliga?

I USA har ridning med hundar i låga pickup -sängar förbjudits i några specifikationer (Kalifornien och Massachusetts) såväl som jurisdiktioner, men i de allra flesta områden är det inte ens olagligt att leverera barn på detta sätt.

Det finns också vissa specifikationer som Minnesota såväl som Oregon som behöver hundar för att bifogas eller korsa bundna i hämtningsbäddar, men det finns nästan alltid ett undantag för jordbrukare eller de som arbetar i jordbruk.

Enligt en studie från 1998:

71 procent av Massachusetts-veterinärerna rapporterade att de behandlade djur (mestadels hundar) skadade till följd av ridning osäker såväl som oskyddade på baksidan av fordon med öppna sängar. Detta resulterade i att mer än 600 hundar skadades medan de transporterades på detta farliga sätt. – mspca

Det finns många val tillgängliga, riskerar inte det

Förutom att riskera en överträdelse när du kör med din hund på baksidan av din pickup tar du en enorm säkerhetsrisk. I stället för att ha din hundresa fritt på baksidan av din lastbil, tänka på dessa alternativ:

Om du måste köra med din hund i pickupen använder du en återhållsam låda

Använd en sele eller hundsäkerhetsbälte för att hålla hundar riskfria i baksätet eller pickupen

Tether din hund med en kort sele för att säkerställa säkerhet från kvävning och död

Du kan använda en barriär för att hålla din hund i hytten eller baksätet

Hundar som rider i framsätet kan producera distraktioner för föraren

Ett säkrare val är att säkert säkra en låda eller “hundlåda” på sängen på lastbilen för din hund. Tänk på att välja en låda som är så innesluten som möjligt, för att skydda din hund från vindchill och blåsa skräp (som kan skada ögonen såväl som öron), samtidigt som man ger tillräcklig ventilation samt skugga under varma dagar. – Dogthusiast

Förutom rutinmässiga sele finns det några korspetare som erbjuds som kan hjälpa till att säkra en hund på plats – även om de fortfarande farskador från skräp när de används i pickupbäddar. Tänk på att det inte finns några krav eller enhetliga testförfaranden för säkerhet när det gäller hundbegränsningssystem. För säkerhetstestresultat på olika sele och transportörer hänvisar till Center for Pet Safety.

Så snälla – kör inte med din hund på baksidan av din lastbil

Körningnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *