Vad är Purring?

0 Comments

Purring anses vanligtvis vara ett tecken på tillfredsställelse, men det finns mycket mer till en katts purr än som möter örat.

Även om det finns ett antal olika teorier om hur katter purr, verkar konsensus bland forskare vara att purring är resultatet av signaler från hjärnan till laryngeal och membranmuskler. Katter purr under både inandning och utandning med ett konsekvent mönster och frekvens mellan 25 och 150 Hertz.

Även om katter purr när de är nöjda, kan purring också vara ett tecken på stress. Katter pekar också när de är rädda eller skadade. I dessa situationer verkar purring fungera som en själv lugnande mekanism.

Forskare vid faunakommunikation fann att frekvensen av en katts purr täcker samma frekvenser som är terapeutiska för bentillväxt och frakturläkning, smärtlindring, minskning av svullnad, sårläkning, muskeltillväxt och reparation, tenreparation och rörlighet i lederna. Det verkar som med purr, naturen erbjöd katter med sin egen inbyggda läkningsmekanism.

Purring läker inte bara katten själv. Olika anekdotiska rapporter om katter som intuitivt dras till ett skadat område vittnar om purrens helande kraft. Men även utan vetenskapliga bevis, vem skulle hävda den lugnande kvaliteten på en katts purr?

Amber, som visas på bilden ovan, purrade mycket mer än någon annan katt som jag någonsin har känt. Hon skulle purr om du så mycket som tittade på henne. Fram till idag saknar jag henne högt, praktiskt taget ständigt purr. Buckley purrade aldrig medan hon bodde på Animal Hospital, och det var inte förrän flera månader efter att hon kom hem med oss att jag först hörde en mycket svag purr från henne. Allegra purr inte alls under sitt första år. Nu hör jag ibland en svag purr från henne, och det får mitt hjärta att le varje gång. Ruby purrs högt och ofta – jag tror att hon försöker följa i Ambers Pawsteps.

Purrerar din katt?

Inslagskung

«Fördelar med att använda en housecall -veterinär för din katt
Giveaway: Kattkudde från ananaskatterna »

36 kommentarer om vad som är purring?

Ada säger:

11 maj 2013 kl 16:20

Christine purrs ofta, men när jag inte mår bra eller har ont verkar hon inte märka (eller inte bry sig!) Hon är verkligen väldigt söt. När jag gick på college var det utmanande att vänja sig att sova utan att hon var på mitt huvud och purade högt. Det är så bra att hon bor hos mig igen!

Svar

Tyler Perkins säger:

30 september 2012 kl. 23:51

Varje gång jag kommer hem från skolan och öppnar min dörr kommer min kattunge och springer över till mig purring? Jag vet inte hur gammal min katt är för att vi hittade henne vanlig med hennes liter och vi räddade dem och fick behålla en. Men som jag sa att min katt kommer att springa till mig efter skolan och det är en otroligt hög purr. Jag skulle hämta henne och lägga henne i mitt knä och bara husdjur henne. Hon skulle sitta där och bara purr och purr och purr tills hon visste att jag var klar och även när jag var klar skulle hon ligga vid mina fötter och bara hålla purring. Min katt är en charm och hennes namn är Mady (uttalas Maddie) Hon är en riktig keeper !!!! ?

Svar

Ingrid säger:

1 oktober 2012 kl. 06.10

Mady låter som en liten purr -maskin, Tyler – vilken älskling!

Svar

Joanne Marie Allen säger:

17 september 2012 kl 19:32

Jag älskar det när mina katter purr, men 2 av mina kattungar purr så mjukt att du inte skulle veta det om du inte känner det. Varför purr mycket högt, vissa mjukt och andra inte alls purr? Ingrid, i ditt fantastiska foto av Amber, har jag det exakta utskriften på en kudde också, för år sedan köpte jag tyget och en kompis gjorde mig till kudden. ? P.s. Jag ser nu att ditt är ett kast eller täcke.

Svar

Ingrid säger:

17 september 2012 kl 19:36

Jag tror inte att någon vet varför vissa katter pekar väldigt högt, och andra inte alls, Joanne. Och ja, det är en täcke som en kompis gjorde för mig.

Svar

Gogirly och Katie säger:

28 augusti 2012 kl 02:25

Katie purrs när hon är nöjd och snugglar … om än precis bredvid mig, aldrig ovanpå mig. Knä? Glöm det. Hon purrs också när hon är stressad, som i veterinären. Jag undrade alltid vad förklaringen till det var … och nu vet jag!

Tack!!!
Glogir

Svar

Ingrid säger:

28 augusti 2012 kl 06:30

Ah, Katie är en av dessa lap-off-limits snugglare. Allegra är så. Varje gång i taget kommer hon att nåda mig med lite laptime.

Svar

Tracy Dion säger:

27 augusti 2012 kl. 22:55

Alla mina kattungar purr ganska lätt. I själva verket – och jag älskar bara detta – kommer många av dem att purr och knåda där de är om de ser mig vända sig och kommer mot dem. Får mig alltid att känna mig förtjusande älskad.

Delade detta till Catcentric.orgs FB-, Pinterest- och Twitter -sidor. ;-}

Svar

Ingrid säger:

28 augusti 2012 kl 06:29

Jag älskar det, Tracy! Jag kan se var det får dig att känna dig väldigt speciell.

Tack för att du delar!

Svar

Carolyn säger:

25 augusti 2012 kl. 10:02

Tack så mycket Ingrid!

Jag gillar verkligen ditt inlägg. tack för att du delar med dig. Jag gillar här nala purr … = D

Svar

Carolyn säger:

25 augusti 2012klockan 10:05

Ledsen för fel stavning, vad jag antyder var att jag gillar att höra Nala Purr. Min familj kommer faktiskt att plantera lite gräs i vår balkong (hoppas att det kommer att leva) eftersom vi planerar att adoptera mycket fler katter och kattungar i huset. Jag har läst en kort artikel på din sida om torv sak och tack så mycket om det = D

Svar

Bernadette säger:

22 augusti 2012 kl. 23:05

Alla dessa fantastiska läkare! När jag fick min gallblåsan attack förra sommaren purrade och knådade och knådade över hela ryggen, där den började, sedan på buken tills knådningen var för smärtsam. Och när jag har, eh, menstruationskramper, är de de bästa små vibrerande värmeunderlag som någonsin uppfunnits!

Alla mina katter har purrat, dock på olika volymer, från Moses vars purr var en slags andningsvibration till geléböna som kan höras över rummet.

Men jag tror att Ruby gör allt högt och ofta. Hon är så självbesatt och säker.

Svar

Esme säger:

22 augusti 2012 kl 14:18

Vi är båda purrers-jag älskar att lyssna på dem purring medan de sover.

Svar

Savannah Nanamo säger:

21 augusti 2012 kl 19:42

Jag purr … när jag får mina morgon- eller kvällssnugglar med mamma … men annars, nej, det gör jag inte. Och jag börjar bara purr tillräckligt högt för far till henne mig “för han har ett litet problem med sin hörsel. Jag var 5 år när de “fick mig” … så jag tror att jag kanske lurade min purr och kanske kan jag lära mig det igen med all deras kärlek … Paw Pats, Savannah

Svar

Charlene Faris säger:

21 augusti 2012 kl 17:51

Ah, tack, Ingrid och alla. Ja, Cheeto’s Purr är ovärderlig! Just nu lägg mitt ansikte på toppen av huvudet. Han purrs sedan direkt. Det är väldigt sött! Han purrs mest och den högst när jag vaknar och han ligger bredvid mig. Det är när han sorts brus. Det är mycket utjämning och tystnad. Älskar berättelserna om kattungarna som hjälper till att läka cancer och gör ont. Gud välsigna dem alla!

Svar

obsidianskitten säger:

21 augusti 2012 kl 16:57

Jag älskar dessa purring/helande historier!

Svar

MaxThequiltCat säger:

21 augusti 2012 kl 14:54

Purring är bra för alla, …

kramar, max, bugsy och knogar

Svar

Kelly säger:

21 augusti 2012 kl. 10:58

Alla mina katter har varit fantastiska vid purring, regelbunden purring, purring med skrik (när det är riktigt lyckligt) och purring med sprickor (när det är riktigt nöjt), purring med knäande tassar, purring med blinkiga ögon.

När jag var liten trodde jag att det skulle vara en bra idé att sätta en purring katt på kistorna hos människor med hjärtproblem för en mycket bra läkning.

Pretzel skulle purr över en kroppsdel som till synes slumpmässigt och du skulle börja märka att ja han var bäst den delen gör ont. Det enda jag inte gillade var när han insisterade på att purra på magen när det var upprörd, jag vet att han försökte hjälpa men det fick mig verkligen sjukare. Om han inte sov med mig på natten visste jag Någon annan i familjen var på väg att vara sjuk.

Svar

Ingrid säger:

21 augusti 2012 kl 14:24

Jag älskar alla dessa berättelser om katter som vet intuitivt vilken kroppsdel som behöver extra purr -terapi! Och jag älskar Purr/Squeak Combo, Kelly!

Svar

Kelly säger:

23 augusti 2012 kl. 10:32

Jag berättar alltid för Oscar att hans purr är så bra att änglarna slutar lyssna.

Svar

Heather säger:

21 augusti 2012 kl. 9:37

Min kattunge Garfield hade en mycket tyst purr. Jag var tvungen att känna mig under hakan för att se om han till och med purrade. Han var vanligtvis men det var väldigt tyst. Efter att min far hade en stroke var hans bästa arm förlamad. När far kom hem skulle Garfield komma på hans knä och ligga på den förlamade armen och purr. ?

Min kattunge är nu Ellie och hon har en hög purr. Hon purrs vanligtvis och jag älskar det! När hon först hoppar upp i sängen vid sänggåendet pekar hon mycket och gör sitt “bo”. Jag älskar att sova till ljudet av purrs!

Svar

Ingrid säger:

21 augusti 2012 kl 14:24

En annan berättelse om en healer kattunge. Jag älskar att Garfield skulle ligga på din fars förlamade arm, Heather. Och jag håller med om att det inte finns något bättre än att bli purred att sova.

Svar

Heather säger:

22 augusti 2012 kl 15:37

Ja Garfield var en av ett slag. Jag kallade honom alltid min skyddsängel. ? Han bodde från 1989 till 2007 och tog sig praktiskt taget till 18. På grund av mina bostadsarrangemang kunde jag inte få en annan katt förrän den senaste januari. Efter att ha köpt ett hus. Jag vet att jag har en söt räddningskatt som heter Ellie. Hon purar alltid och ger mig bad!

Svar

Bopeeps säger:

21 augusti 2012 kl. 9:09

Har jag en dum kattfråga? Är det spännande det faktiska ljudet eller vibrationen? För när Rikki lägger på bröstet kan jag känna vibrationerna men inte riktigt ett ljud. Men med Lucy kan jag höra henne högt och tydligt. På mina lediga dagar kommer hon att komma på att lägga mig på magen och purr bort också när jag säger söta noter i örat (böj ner riktigt nära hennes ansikte och söta prata henne) kommer hon att purr.

Svar

Ingrid säger:

21 augusti 2012 kl 14:23

Jag är faktiskt inte säker på om purr är ett faktiskt ljud eller om det bara är vibrationen. Allegra är en mycket tyst Purrer, enD Du kan känna henne purr mycket mer än du kan höra det.

Svar

Bopeeps säger:

22 augusti 2012 kl 12:07

Jag antar att Rikki är en lugn purr-er. ?

Svar

Susan Long säger:

21 augusti 2012 klockan 08:22

Min Lucy hade en rejäl och robust purr. Jag hade inte känt mig bra länge och jag låg på soffan efter jobbet varje kväll, inte riktigt kunde vara uppe och på mina fötter så mycket. Lucy skulle alltid ligga ovanför mig, hennes kropp lindade runt toppen av mitt huvud, och hon skulle purr i mitt bästa öra. Detta pågick i månader och månader, även när jag sov i min säng. Jag skulle dra henne nedåt och hon skulle kämpa för att få bäst upp igen vid mitt huvud. Slutligen fick jag diagnosen en mycket malig hjärntumör på den bästa sidan av min hjärna. Jag hade operation och majoriteten av tumören togs bort. Hon försökte aldrig placera sig runt mitt huvud igen. Jag är säker på att hon visste att jag var väldigt sjuk, hon var alltid mycket i linje med hur jag kände mig fysiskt och känslomässigt också.

Svar

Bopeeps säger:

21 augusti 2012 kl. 9:05

Det är fantastiskt

Svar

Ingrid säger:

21 augusti 2012 kl 14:22

Vilken otrolig historia, Susan. Jag tvivlar inte på att hon försökte läka dig.

Svar

Texas, en katt i New York säger:

21 augusti 2012 kl. 07.32

När jag var kattunge skulle jag purr varje gång någon skulle röra mig. Veterinären klagade över att hon inte kunde höra mitt hjärta slå?
Nu pekar jag då och då. Min människa gillar att sätta huvudet bredvid min kropp för att höra och känna mig purr och det gör mig vanligtvis att purrera högre. Såvida jag inte är arg på henne av någon anledning, får hon ingen purr. Allvarligt.

Svar

Bopeeps säger:

21 augusti 2012 kl. 9:11

Jag älskar dessa Purr -berättelser, Ingrid. ?

Svar

Ingrid säger:

21 augusti 2012 kl 14:21

Vi människor älskar att höra och känna Purr, Texas – det är bra att du belönar din människa, såvida du inte är arg på henne.

Svar

Charlene Faris säger:

21 augusti 2012 kl 3:19

Hej, ja, ja, min kitty purrs mycket. Och som din, i vissa fall när jag bara tittar på honom. Om jag plockar upp honom och håller ansiktet mot mitt ansikte, börjar han spännas som ett choo choo -tåg. Han förlänger sin vänstra tass och skjuter den bara mot mitt ansikte och bara spänner upp en storm! Jag älskar det!!!

Svar

Bopeeps säger:

21 augusti 2012 kl. 9:10

Älskar det:)

Svar

Ingrid säger:

21 augusti 2012 kl 14:19

Åh, det är så sött, Charlene!

Svar

Levi Fuentes säger:

11 maj 2013 kl 17:58

Min mammas katt, Houdini, skulle purr när du tittade på honom. Houdini var en vild ragamuffin som min mamma tämde sig på två veckor (hon kallar sig “kattviskaren”). Ironiskt nog gillade han inte att hållas för länge men han glädde sig åt det när antingen min mamma eller jag låg bredvid honom på sängen och husdjur honom. Jag är beryktad för att “bugga” katter men det var inte “bugging” för honom – det var att få uppmärksamhet och tillgivenhet.

Min mammas andra katt, Curi (uttalad “Coody”) och min systers katt, Corragio, skulle purr när de var i deras kärleksfulla humör.

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från den här webbplatsen enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *