Black German Shepherd Puppies – En guide till denna ovanliga ras

0 Comments

Denna publicering kan innehålla affiliate -länkar. Vi kan tjäna pengar eller produkter från det företag som nämns i det här inlägget.
Black German Shepherd är en ovanlig och extremt eftertraktad sortiment av den grundläggande tyska herdens hundras.
Även om det finns flera färgvariationer av GSD, är svarta tyska herdevalpar en av de mest framträdande tack vare deras eleganta, stiliga rockar.
Pitch-svarta färgen som ger dessa hundar deras spektakulära utseende är resultatet av en naturligt händelse recessiv gen.

Detta innebär att svarta tyska herdar naturligtvis har funnits i ganska lite tid, men de är mycket sällsynta än sina svarta och solbränna motsvarigheter.
När de är ordentligt socialiserade från en ung ålder, gör svarta tyska herdar underbara följeslagare såväl som utmärkta vakthundar. Men de är inte för alla! Dessa stora doggos passar finaste för erfarna ägare med stora hus samt inhägnad gårdar.
Om du letar efter en stilig kompis som kan fungera som en vakthund, är den svarta tyska herden ett utmärkt val! Fortsätt läsa för att upptäcka mer om detta ovanliga sortiment samt välja om det är rätt hund för dig.

Black German Shepherd Breed Översikt
Storlek – 22 till 26 tum hög; utvärderar från 50 till 90 pund
Kappa – tät, direkt eller vågig dubbelrock; svart i färg
Utsläpp – tungt utsläpp
Livslängd – 9 till 13 år
Tränbarhet – extremt träningsbar
Aktivitet – extremt energisk; behöver cirka en timmes träning varje dag
Bäst för – erfarna ägare, hushåll med barn, hus med inhägnad gårdar

Vad är en helt svart tysk herdevalp?
Svarta tyska herdar är en färgvariation av den grundläggande tyska herdhunden. Även om de kan se helt annorlunda ut, är dessa hundar exakt samma ras, liksom det svarta sortimentet erkänns i den officiella GSD -standarden.

Medan renrasiga svarta tyska herdevalpar kan kämpa i hundshower, förbises de ofta till förmån för det traditionella svarta såväl som solbrunt utseende.
Detta betyder inte att svarta tyska herdar är dåliga i tävlingar. Det är mer troligt att svart såväl som solbränna såväl som Sable -färgscheman bara är mer synonymt med den tyska Shepherd -rasstandarden.
Historien om den svarta tyska herden
Den tyska herderasen grundades ursprungligen 1899 av kapten Max von Stephanitz, som ville producera den ultimata besättningshunden. Dessa hundar utnyttjades senare av de väpnade styrkorna som budbärare, vakter, vakter, leveransföretag samt räddare.
Medan svart såväl som Tan är den avgörande tyska herden för de flesta, har svarta GSD: er funnits tillsammans med dem sedan rasens utveckling och bara är en annan färgvariation av exakt samma ras.
Svart tysk herdeutseende
Svarta tyska herdar ser mycket ut som grundläggande tyska herdar. De har alla exakt samma fysiska egenskaper och har rasens traditionella utseende med några små skillnader.

Svarta herdar tenderar att vara något större än den typiska GSD, liksom de flesta har en rakare rygg.
När det gäller funktioner kan du förvänta dig att din svarta tyska herdevalp ska ha ett tydligt huvud, riktade öron, en lång nos, mandelformade bruna ögon samt en svart näsa.
När det gäller deras allmänna utseende, här är vad du kan förvänta dig:
Storlek
Svarta tyska herdar är stora, starka och väl muskulerade hundar. Hanar är vanligtvis cirka 24 till 26 tum höga vid mannen samt utvärderar mellan 65 samt 90 pund.
Kvinnliga hundar är i allmänhet mindre såväl som mellan 22 såväl som 24 tum höga och utvärderar från 50 till 75 pund.
Pälsfärg
Enligt rasens standard varierar den tyska herdhunden i färg, liksom de flesta färger är tillåtna. Den typiska GSD kan vara svart såväl som solbränd, svart, sabel, grå, röd såväl som svart eller till och med svart såväl som silver.

I tyska herdar utlöses svarta rockar av en recessiv gen. Detta innebär att en valp måste ärva två kopior av en recessiv gen (från både mamma och pappa) för att ha en svart kappa.
Om du till exempel parar två Sable -tyska herdar som ger denna recessiva gen, kommer en fjärdedel av deras valpar att ha en svart kappa.
Men om du avlar en svart tysk herde med en sabelhund som ger genen, kommer ungefär hälften av deras kull att vara svart i färg.
Uppfödning av två svarta tyska herdar är den enda garanterade metoden för att skapa ett kull med helt svarta valpar.
Tänk på att alla tyska herde valpar modifieringsfärg när de växer.
Om du letar efter en helt svart tysk herdevalp, köp inte Pnullnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *