Är dina katter förberedda för en nödsituation?

0 Comments

September är nationell beredskapsmånad. Vi har nyligen upplevt en jordbävning och en orkan här i Virginia, allt inom en vecka, så nödberedskap har verkligen varit på mitt sinne. Det fick mig också att inse hur sorgligt oförberedd jag verkligen är. Irene var en sak: åtminstone med en storm får du några dagars framsteg och kan tänka på vad du behöver göra medan du inte är i panikläge. Med jordbävningen visste jag verkligen inte hur jag skulle reagera, och jag skulle inte heller ha vetat vad jag skulle göra för att hålla Allegra och Ruby säkra. Nu beviljas jordbävningar inte vanligt i min del av världen (förra gången Virginia hade en jordbävning var något som för 100 år sedan!), Men det erbjöd fortfarande incitament för mig att fokusera på att göra en plan och vara mycket mer förberedd i framtiden.

En ny undersökning av ASPCA fann att 35% av hund- och kattägare inte har någon plan för att hantera sina djur under en katastrof som tvingar dem att evakuera. 42% av hund- eller kattägare som undersöks i undersökningen sa att de inte skulle evakuera utan sina husdjur. Men det som var många chockerande för mig var att 39% sa att de skulle lämna sina djur bakom sig. 19 % sa att de inte visste vad de skulle göra.

Jag vet att ingen av oss faller in i 39 procent. Jag kunde aldrig lämna Allegra och Ruby bakom mig. Men jag insåg också att jag inte gör tillräckligt för att vara redo. Katastrofberedskap är som att ha försäkring: du gör det, men du hoppas att du aldrig behöver använda den.

I en ny kort artikel om Catster gav Dorian Wagner några användbara förslag på orkanberedskap för katter. Dessa förslag gäller för alla nödsituationer, inte bara orkaner:

1. Se till att du köper extra kattmat.

2. Se till att du har tillräckligt med vatten för dina husdjur. Tre dagars vatten och mat per person och djur är riktlinjen för tummen.

3. Sök efter evakueringsskydd som tillåter husdjur.

4. Ha bärare för vart och ett av dina husdjur och ha dem redo.

5. Om du har ett “säkert rum” i ditt hus, se till att du också har husdjursartiklar redo där.

6. Stanna hos dem och få dem att känna sig säkra!

7. Om du har utsidor som du bryr dig om och det finns något sätt du kan ta med dem (bara för dagen), försök att göra det.

Tack och lov hade Irene försvagat avsevärt när hon kom igenom vårt område förra veckan. Jag hade fyllt på konserverad kattmat före stormen. Allegra och Ruby äter rå mat, och jag var orolig för att om vi tappade kraft under någon längre tid, skulle maten förstöra och jag skulle inte ha något att äta för dem. Jag hade också fyllt på flaskvatten, för dem och för mig. För framtiden kommer jag att göra en lista över husdjursvänliga hotell i mitt område, för fall.

Har du en beredskapsplan som inkluderar dina katter?

Foto: Istockphoto

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Är du och din katt förberedda för en nödsituation?

Nödberedskap för dina katter: Lärdomar lärda

Vem kommer att ta hand om dina katter om du inte kan komma hem i en nödsituation?

«Giveaway: 6 Packs / 9 Lives Calendar
National Pet Memorial Day »

7 kommentarer till är dina katter förberedda för en nödsituation?

Dana säger:

28 oktober 2012 kl 15:33

Vi är redo! Jag har alltid en “go-bag” redo för mina två katter och det fungerar som en resväska som jag inte behöver packa! Jag skulle aldrig lämna mina katter bakom mig. För mig är det lika dåligt som att lämna en person bakom sig. Jag köpte extra vatten att ha till hands i det osannolika fallet vi tappar vatten. Jag räknar med strömavbrott här i Vermont, som de kommer att vara glada över eftersom det kommer att innebära att de får kibble istället för våt mat.
Jag bor i en studio APT så jag har alltid enkel tillgång till katterna om det behövs men som den andra Dana sa, det är smart att hålla dem där du vet var de är!
Julia, NYC sa just att alla deras skyddsrum tillåter djur så länge de är lagliga och har vaccinposter.
Om det värst bekymrade värst, skulle jag gömma dem i en duffelväska och smyga in på ett hotell! Eller så skulle jag sitta i deras lobby och vägra att lämna.

Svar

Ingrid säger:

28 oktober 2012 kl 16:38

Det låter som om du är inställd, Dana. Var försiktig!

Svar

Dana säger:

10 september 2011 kl 20:27

Jag skulle också lägga till för att hålla Kitty i ett område där han/hon är tillgänglig och du kommer inte att nå under soffan och dra katten vid bakbenen när huset smuldrar/brännskador/flyter bort.

Svar

Julia Williams säger:

9 september 2011 kl 14:50

Detta är allt bra råd. Du kan aldrig riktigt vara “för förberedd” för en katastrof. Jag försöker bara vara så förberedd som jag kan. Ett problem är dock att många av evakueringsskydd inte tillåter husdjur. För mig är det som att säga föräldrar att lämna sitt barn hemma. “Du kan vara säker men ditt barn kan inte” – vilken förälder skulle stå för något sådant? Mina katters liv är inte mindre värdefulla bara för att de inte är mänskliga.

Svar

Ingrid säger:

9 september 2011 kl 17:11

Jag håller med, Julia – det är detsamma som att be någon att lämna ett barn bakom sig. Jag trodde att vi hade lärt oss vår lektion från Katrina, men alltför få skyddsrum accepterar Animanull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *